123
centrala_karta
PlayPause
previous arrow
next arrow

РАДНИ ТЕКСТ ИЗМЕНЕ КРИВИЧНОГ ЗАКОНИКА

Loading

РАДНИ ТЕКСТ ИЗМЕНЕ КРИВИЧНОГ ЗАКОНИКА
Предложен од стране министарке правде Маје Поповић

Напад на лице запослено у образовној установи
Члан 344 б
Ко нападне лице запослено у образовној установи, а у вези са пословимa које то лице обавља, казниће се затвором од три месеца до три године.
Ако приликом извршења дела из става 1. овог члана учинилац нанесе лаку телесну повреду лицу запосленом у образовној установи или прети употребом оружја, казниће се затвором од шест месеци до пет година.
Ако приликом извршења дела из става 1. овог члана учинилац нанесе тешку телесну повреду лицу запосленом у образовној установи или члану његове породице, казниће се затвором од једне до осам година.

Решен статус за 1.312 радника на одређено
Веома се жустро водила дискусија о запошљавању седме фазе, односно запослених у просвети на одређено преко 10 година са нормом од 30 одсто и више.
На крају је постигнут договор представника репрезентативних синдиката и Владе па ће запослени на одређено, коначно добити сталан посао, односно запослење на неодређено. У плану је да Уговоре на неодређено добије 1.312 наставника. Када ће добити нове уговоре они који су у систему образовања и дуже од 10 година, још се прецизно не зна. Договор је да Комисија Владе Србије за давање сагласности за ново запошљавање на првој наредној седници да сагласност за реализацију 7б фазе запошљавања у просвети.
Претходна, 7а фаза запошљавања односила се на пријем у радни однос за радна места са нормом од 50 до 100 одсто.
До сада никада није био распоисан конкурс за раднијке са 30 одсто норме и више.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *