123
centrala_karta
PlayPause
previous arrow
next arrow

Измене Кривичног законика у циљу веће заштите просветних радника

Loading

Министарка просвете у Влади Републике Србије Славица Ђукић Дејановић и министарка правде Маја Поповић разговарале су данас са председницима и представницима репрезентативних синдиката у просвети о статусу просветних радника и превенцији и смањењу насиља у школама.

На састанку је постигнут договор о томе да се у текст Закона о изменама и допунама Кривичног законика, који припрема Радна група Министарства правде, у циљу повећане кривично-правне заштите просветних радника, уврсти посебно кривично дело којим ће се санкционисати напад на запослене у образовању.

Ђукић Дејановић је истакла значај сарадње са синдикатима, који су важан партнер Министарства и учествују у свим процесима, како би се нашла најбоља законска и подзаконска решења и унапредио образовно-васпитни рад.

Она је осудила сваки облик насиља и сагласила се са тим да треба јачати ауторитет просветних радника и образовни систем чинити безбедним.

На састанку је истакнуто да се питање насиља може решити само синхронизовано и у сарадњи свих институција и појединаца у друштву.

Захтев за заштиту просветних радника упутили су Синдикат радника у просвети Србије, Синдикат образовања Србије, Унија синдиката просветних радника Србије и Грански синдикат просветних радника Србије „Независност“, наводи се у саопштењу Министарства просвете.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *