123
centrala_karta
PlayPause
previous arrow
next arrow

Отворено писмо

Loading

Поштовани представници и чланови синдиката,
Као дугогодишњи председник Форума средњих стручних школа, обраћам вам се са намером да поделим размишљања која се тичу нашег заједничког деловања и будућности. Од оснивања нашег синдиката у фебруару 1997. године, водили смо се мотом правде, истине и човекољубља. Ова вредности су биле темељ на којем су изграђене све наше активности, а претходни председници су их непоколебљиво поштовали и примењивали.
Историја нашег Форума није била лишена изазова. Суочавали смо се са кризним ситуацијама које су биле резултат личних интереса појединаца, али смо их увек решавали стратегијом која је штитила интересе нашег чланства и ојачала нашу организацију.
Прошле године, суочили смо се са покушајем поделе унутар нашег Форума. Неколико појединаца, који су раније изразили жељу за управљачким позицијама у школама, организовали су нелојалне акције које су угрозиле јединство и репутацију нашег синдиката. Ови појединци су формирали групе и, користећи разне платформе као што су вибер или воцап, покушали су да дискредитују рад Форума, нашег председника и чланове Извршног одбора. Њихова активност кулминирала је напуштањем синдиката, те су покушали да наведу и друге чланове да учине исто, ширећи непроверене информације и неистине.
Зашто, кад су већ толики моралисти и наводно држе до доследности, нису напустили школе у којима су се кандидовали за директорска места, а нису добили поверење колега, већ освојили свега неколико гласова?
Синдикално импотентним људима синдикат не значи ништа јер не знају шта је то. Не знају шта су синдикална права, али и обавезе.
Ипак, желим да истакнем да синдикат нису основали они који данас желе да га разоре. Синдикат је резултат дугогодишњег труда и посвећености чланова који су га стварали са идејом да служи заштити и промоцији интереса свих нас. Сви оснивачи, представници школа које су формирале Форум, били су људи угледа и части, никада не тежећи личним интересима на штету других.
У складу са нашим начелима, изабрали смо да у наше руководство укључимо младе људе, жељне рада и напретка, који показују истинску спремност да допринесу развоју нашег синдиката. Ови млади чланови нашег тима не само да доносе нове идеје и перспективе, већ су и дубоко посвећени мисији уједињења и подизања нашег синдиката на виши ниво. Са њиховим свежим ентузијазмом и иновативним приступом, уверен сам да ћемо продубити наше везе и унапредити дијалог између свих нивоа нашег чланства. Они су наша будућност и, подржавајући њихове напоре, наставићемо да јачамо утицај нашег Форума не само на владине институције већ и на друштво у целини. Оваквим приступом јачамо темеље на којима наш синдикат стоји и осигуравамо да наш глас буде јаче чујан у свим сегментима који утичу на наш рад и животе наших чланова.
Захваљујем вам на непрекидној подршци и посвећености коју показујете. Наш заједнички циљ остаје да јачамо солидарност и да се залажемо за права свих чланова, у складу са високим стандардима на које смо поносни.
У Београду
25.4.2024.

Председник ФССШ – Милорад Антић
065/9442003

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *