123
centrala_karta
PlayPause
previous arrow
next arrow

Извештај о излету у Сегедин-Морахалом, Мађарска

Loading

У суботу, 20. априла 2024. године, група чланова синдикалне организације „Форум средњих стручних школа“ упутила се на излет у Сегедин, организован из Београда. Путовање је започело рано ујутру, а након преласка границе са Мађарском, направљена је прва пауза у чаробној Морахалом.

По доласку у Морахалом, група се одмах поделила: један део групе је остао овде да ужива у релаксацији, док је други део наставио пут према Сегедину.

У Сегедину, уз пратњу сјајног локалног водича, упустили смо се у пешачку туру која нам је открила знаменитости овог прелепог града. Посетили смо Дом Тер, Клаузал Трг, Сечењи, Заветну цркву, Музеј Мора Ференц, Синагогу, градску кућу, православну цркву светог Николе, дом свете Терезије и Реок палату, које су нас оставиле без даха својом архитектуром и историјом. Сегедин је град богат културом и историјом, а свака од ових знаменитости пружила нам је увид у богатство мађарске културе и традиције.

Поред изузетно добро организоване пешачке туре, имали смо довољно времена за истраживање, шопинг и уживање у разноликости понуде сегединских маркета и бутика.

На крају дана, враћајући се у Београд са срцима испуњеним лепим утисцима и новим успоменама, желимо да истакнемо изузетну организацију и бригу коју су показали организатори овог излета. Нашем сјајном водичу заиста смо захвални на свему што је учинио да наша посета буде нешто заиста незаборавно. Такође, изражавамо залагање и поштовање свим нашим колегама и члановима синдиката јер су испоштовали све договоре везане за сатницу и учествовали са пуно ентузијазма и доприноса.

Надамо се да ће и у будућности бити прилике за дружење на сличним путовањима, која ће, надамо се, завршавати песмом и радошћу.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *