123
centrala_karta
PlayPause
previous arrow
next arrow

Страх наставника средњих стручних школа

Loading

Постављамо питање Министарству просвете и другим образовним институцијама да ли ће смањењем броја ученика у одељењу са 30 на 28 ђака, бити повећан број одељења у оним школама за које влада велико интересовање. Наиме, за школе попут медицинсих, школа за информационе технолиогије, угоститељске, економске, поједине гимназије, на пример у Новом Саду, Ваљеву, неке гимназије у Београду, Крагујевцу, Нишу сваке године влада велико интересовање.
Желимо да сугеришемо да Министрарство не подлеже притиску и пред почетак наредне школске године повећча број одељења у оним школама за које влада велико интересовање или упише већи број ученика од дозвољеног.
Ако до тога дође, школе за које влада мање интересовање ће остати празне, као и до сада, а наставници ће острати без посла, а држава без добрих занатлија и техничара.
Зато апелујемо на Министарство просвете да обрати пажњу на овај проблем и омогући да шири дијапазон средњих стручних школа буде попуњен ученицима, а не да школе, попут, грађевинских, машинских, текстилних, кожарских, пољопривредних остану празне.
Осим на Министарство просвете, апелујемо и на школе и директоре пкола за које влада мање интересовање да се потруде да своје школе боље презетују и приближе ученицима. На њима је како ће то урадити, али можемо да предложимо неки вид комуникације попут презентација школа на друштвеним мрежама, плакатима и личном промоцијом.
Вратимо занатлије и техничаре у Србију.

У Београду Председник ФССШ – Милорад Антић
6.2.2024. 065/9442003

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *