123
centrala_karta
PlayPause
previous arrow
next arrow

Зашто оптерећујемо наставнике

Loading

Дубоко смо забринути за некомуникацију и расправу у вези оптерећења наставника за држање допунске наставе оним ученицима који не присуствују настави. Познато Вам је да велики број ученика не присуствује настави и лажна оправдања могу да набаве свуда. Без било каквих аргумената сте предложили и усвојили да се организује допунска настава за те ученике, Члан 16, став 10.
Представник синдиката Форум средњих стручних школа и потпредседник СРПС-а и члан радне групе за основно и средње образовање, Милорад Антић, се противим и желим да скренем пажњу да је наставник у довољној мери оптерећен и заузет са свим редовним обавезама и активностима, тако да је ово још једна велико оптерећење. Ако наставник ради са децом која су изостала, а у великом броју су то намерни изостанци – поготову у трогодишњем образовању, како ће држати допунску наставу деци која нису савладала у довољној мери наставни план и програм. Без аргумената и статистичких података насумице је ово усвојене. Наставник је увек посвећен и излази у сусрет ученицима који су дуготрајно одсутни, тако да ово законско решење не иде никоме у прилог, а нарочито наставнику.
Апелујемо на Вас да ћете ово изменити и овај став вратити како је било у старом правилнику. Ово је све у заједничком циљу за боље образовање, а не да наставник буде задужен за све и свашта у образовању.
Ово је допис потпредседника Синдиката радника просвете у Србији као и мишљење свих наставника у образовању.

У Београду                                                   Председник ФССШ – Милорад Антић

31.1.2024.                                                                          065/9442003

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *