123
centrala_karta
PlayPause
previous arrow
next arrow

ПРЕДМЕТ- УЗАКИВАЊЕ НА ПРОБЛЕМ ИСПЛАТЕ СОЛИДАРНЕ ПОМОЋИ У СЛУЧАЈУ НАБАВКЕ МЕДИЦИНСКИХ-ТЕХНИЧКИХ ПОМАГАЛА ЗАПОСЛЕНОМ УСТАНОВИ

Loading

                              СКУПШТИНА ГРАДА БЕОГРАДА
                           Градоначелнику Александру Шапићу
                                                      Ул. Драгослава Јовановића бр.2
                                                                   11000 Београд

     ГРАДСКИ СЕКРЕТАРИЈАТ ЗА ОБРАЗОВАЊЕ И ДЕЧИЈУ ЗАШТИТУ
                      В.Д секретара Александри Чамагић
                                                      Ул. Краљице Марије бр.1/XVIII
                                                                    11000 Београд

ПРЕДМЕТ- УЗАКИВАЊЕ НА ПРОБЛЕМ ИСПЛАТЕ СОЛИДАРНЕ ПОМОЋИ У СЛУЧАЈУ НАБАВКЕ МЕДИЦИНСКИХ-ТЕХНИЧКИХ ПОМАГАЛА ЗАПОСЛЕНОМ УСТАНОВИ

Овим дописом Вас обавештавамо да је запослени из једне школе у Републици Србије поднео захтев за исплату солидарне помоћи у случају набавке медицинских-техничких помагала која су дефинисана правилником о медицинско-техничким помагалима која се обезбеђују из средстава обавезног осигурања и то у висини једне просечне плате.
Међутим, захтев му је одбијен, односно установа чека мишљење надлежног органа, све по наведеном и уредно достављеном захтеву запосленог.
Указујем да је чланом 29. ставом 1 тачком 4. Посебног колективног уговора за запослене у основним и средњим школама и домовима ученика /Сл.гласник РС бр. 21/2015,92/2020 и 123/2022/ прецизирано да је:
,,Послодавац дужан да запосленом, по основу солидарности, исплати помоћ у случају набавке медицинских-техничких помагала која су дефинисана правилником о медицинско-техничким помагалима која се обезбеђују из средстава обавезног осигурања – у висини једне просечне плате“.
Предлежемо да нам у што краћем року реагујете на овај достављени допис, односно одговорите шта је све потребно да запослени достави установи, како би реализовао своје право на солидарну помоћ, у складу са чланом 29. ставом 1. тачком 4. наведеног у овом допису, Посебног колективног уговора.
С поштовањем,

У Београду Председник ФССШ – Милорад Антић
06.12.2023. 065/9442003

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *