Forum srednjih strucnih skola Beograd

Forum srednjih strucnih skola Beograd


 

ПОСТАНИ ЧЛАН ФССШБ

Карактеристике Форума :

ФССШБ је најорганизованији и најбројнији еснафски синдикат просветних радника у Београду

ФССШБ
је
независан од власти и политичких партија
 
ФССШБ
има
развијену бесплатну правну заштиту

ФССШБ
има
развијен информациони систем

ФССШБ
на
демократски начин бира и разрешава све органе

Предности чланства у Форуму :

• Солидарност
• Бесплатно заступање
• Едукација
• Рекреативни одмор
• Спортске игре 

ЗАХТЕВ ЗА ПРЕУЗИМАЊЕ

Банер

СТРУЧНО УПУТСТВО

Банер

Конференција 21. мај 2013.

Банер

Протест 17.03.2015

Банер

Министарство

Партнери ФССШБ

Закон о основама

Закон о средњој

Стратегија

ПКУ

КАКО ДО ПЕНЗИЈЕ

Банер
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow

Приступница

Банер

28.02.1997.

Донета је одлука о
оснивању
ФССШБ
Прузмите оригиналну одлуку о оснивању

Јединствена листа технолошких вишкова

Банер

Слободна радна места

Банер

Непуна норма

Банер

15 година ФССШБ

Календар рада 2021/2022

Тренутно онлине

Имамо 16 гостију на мрежи

Стручно усавршавање

Правилник

Стандарди компетенција

Публикација Послови

ФССШ на Facebook-u

ФССШ на Twitter-u

Најновије вести

Медији преносе - Форум средњих стручних школа: Иста плата благајнику и теткици ПДФ Штампа Ел. поштаФорум средњих стручних школа оценио је данас да је одлука Владе о коефицијентима за обрачун плата запослених у просвети скандалозна.


„Изједначити оне са петим степеном стручне спреме и оне са првим степеном стручне спреме по примањима, а разлика је само у пар стотина динара, је најблаже речено неодговорно и неозбиљно од стране Владе Србије“, наводе из Форума средњих стручних школа, илуструјући то примером да ће домари са петим степеном или благајник и референт са четвртим степеном стручности имати исту плату или неколико стотина динара већу у односу на теткицу са првим степеном стручне спреме.


Они критикују Владу и због тога што приликом доношења одлуке о промени коефицијената није консултован ниједан партнер у дијалогу.


„Не желимо никога да омаловажавамо и да нечији рад уздижемо, а нечији деградирамо, али разлике морају да постоје. Да је било дијалога са социјалним партнерима сигурни смо да не би дошло до оваквог апсурда и понижавања људи који су се школовали и имају пети, четврти или трећи степен стручне спреме“, кажу у Форуму.


Чланови тог синдиката питају зашто уредба која је донета није предвидела и повећање додатка за разредно старешинство са четири на седам одсто иако су, како тврде, министарства просвете и финансија били сагласни са овим повећањем.


„Докле ћете да нам на састанцима обећавате једно, а да онда радите потпуно супротно и не испоштујете оно што је договорено? Зашто деградирате и омаловажавате рад одељењског старешине чији посао је веома тежак и напоран и пре свега изузетно одговоран“, питају из Форума.


Кажу и да је новом уредбом предвиђено да теткица за септембар прими 42.312 динара, али није предвиђено повећање плата за наставнике и они ће за исти тај месец добити 78.800 динара без других увећања.


Тренутно, плата наставника је испод републичког просека за чак 11 одсто. Постављамо питање Министарству просвете да ли мисли да је наставник срећан и задовољан када улази у учионицу. Да ли он има мотивацију да се у потпуности посвети свом послу или мора да размишља како ће да преживи?“, наводи Форум у саопштењу.


Тај синдикат је затражио хитну измену уредбе, да се коригују коефицијенти и за четврти, пети, шести и седми степен стручне спреме и да се обавезно уведе повећана накнада за разредно старешинство.

 

Извор: danas.rs