Forum srednjih strucnih skola Beograd

Forum srednjih strucnih skola Beograd


 

ПОСТАНИ ЧЛАН ФССШБ

Карактеристике Форума :

ФССШБ је најорганизованији и најбројнији еснафски синдикат просветних радника у Београду

ФССШБ
је
независан од власти и политичких партија
 
ФССШБ
има
развијену бесплатну правну заштиту

ФССШБ
има
развијен информациони систем

ФССШБ
на
демократски начин бира и разрешава све органе

Предности чланства у Форуму :

• Солидарност
• Бесплатно заступање
• Едукација
• Рекреативни одмор
• Спортске игре 

ЗАХТЕВ ЗА ПРЕУЗИМАЊЕ

Банер

СТРУЧНО УПУТСТВО

Банер

Конференција 21. мај 2013.

Банер

Протест 17.03.2015

Банер

Министарство

Партнери ФССШБ

Закон о основама

Закон о средњој

Стратегија

ПКУ

КАКО ДО ПЕНЗИЈЕ

Банер
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow

Приступница

Банер

28.02.1997.

Донета је одлука о
оснивању
ФССШБ
Прузмите оригиналну одлуку о оснивању

Јединствена листа технолошких вишкова

Банер

Слободна радна места

Банер

Непуна норма

Банер

15 година ФССШБ

Календар рада 2021/2022

Тренутно онлине

Имамо 23 гостију на мрежи

Стручно усавршавање

Правилник

Стандарди компетенција

Публикација Послови

ФССШ на Facebook-u

ФССШ на Twitter-u

Најновије вести

Конкурсом за упис ученика у први разред средње школе за школску 2022/2023.годину, предвиђена су укупно 74.982 места ПДФ Штампа Ел. пошта

ОСТАЛО 5.002 МЕСТА Још данас електронска пријава за пријемни испит за средње школе

Родитељи и други законски заступници још данас ће моћи путем портала Моја средња школа да пријаве своје дете за полагање пријемног испита за упис у специјализована одељења гимназија и уметничких школа, а они који то не ураде електронским путем, моћи ће да се пријаве у својим основним или средњим школама у којима се полажу пријемни испити, 7. и 8. априла.

У саопштењу Министарства просвете подсећа се да ће пријемни испити за те школе, у складу са Конкурсом, бити реализовани у средњим школама од 13. до 22. маја.

Конкурсом за упис ученика у први разред средње школе за школску 2022/2023.годину, предвиђена су укупно 74.982 места, од чега је 56.750 места у средњем стручном образовању, док је 18.232 места обезбеђено за ученике који желе да упишу гимназију.

За полагање пријемних испита за упис ученика у уметничке школе, специјализована одељења и гимназије, као и одељења у којима се део наставе одвија на страном језику, за школску 2022/2023. годину, планирана су укупно 5.002 места.

Од укупног броја планираних места у гимназијама, 2.792 места предвиђено је за оне ученике који желе да упишу специјализована гимназијска одељења.

У уметничким школама и одељењима планирана су 1.772 места.
Како се наводи, у одељења за ученике са посебним способностима за рачунарство и информатику у 51 школи планирано је 1.140 места.

У одељења за ученике са посебним способностима за спорт у 16 школа, планирано је 480 места, у одељења за ученике са посебним способностима за математику у седам школа планирано је 240 места.

Такође, у одељења за ученике са посебним способностима за филолошке науке у 12 школа планирано су 552 места, а за одељења за ученике са посебним способностима за аудио-визуелне уметности у седам школа планирано је 140 места.

Исто тако, у одељења за ученике са посебним способностима за географију и историју у пет школа планирано је 100 места, у одељења за ученике са посебним способностима за физику у три школе 60 места.

Такође, у одељења за ученике са посебним способностима за биологију и хемију у четири школе планирано је 80 места, а у одељења у којима се део наставе остварује на страном језику (билингвална одељења), у 11 школа планирано је 438 места.
У 15 школа и одељења ликовне области планирано је 708 места, у три балетске школе 86, а у 33 музичке школе планирано је 978 места.

Завршни испит на крају основног образовања, према Календару образовно-васпитног рада, биће одржан од 27. до 29. јуна, подсећа се у саопштењу.


Извор: blic.rs