Forum srednjih strucnih skola Beograd

Forum srednjih strucnih skola Beograd


 

ПОСТАНИ ЧЛАН ФССШБ

Карактеристике Форума :

ФССШБ је најорганизованији и најбројнији еснафски синдикат просветних радника у Београду

ФССШБ
је
независан од власти и политичких партија
 
ФССШБ
има
развијену бесплатну правну заштиту

ФССШБ
има
развијен информациони систем

ФССШБ
на
демократски начин бира и разрешава све органе

Предности чланства у Форуму :

• Солидарност
• Бесплатно заступање
• Едукација
• Рекреативни одмор
• Спортске игре 

ФОС 2019

Банер

Конференција 21. мај 2013.

Банер
Банер

Протест 17.03.2015

Министарство

Партнери ФССШБ

Закон о основама

Закон о средњој

Стратегија

ПКУ

КАКО ДО ПЕНЗИЈЕ

Банер
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow

Приступница

Банер

28.02.1997.

Донета је одлука о
оснивању
ФССШБ
Прузмите оригиналну одлуку о оснивању

Јединствена листа технолошких вишкова

Банер

Слободна радна места

Банер

Непуна норма

Банер

15 година ФССШБ

Календар рада 2019/2020

Тренутно онлине

Имамо 125 гостију на мрежи

Стручно усавршавање

Правилник

Стандарди компетенција

Публикација Послови

ФССШ на Facebook-u

ФССШ на Twitter-u

Најновије вести

ОДГОВОР НА ДЕМАНТИ МИНИСТАРСТВА ПРОСВЕТЕ ПДФ Штампа Ел. пошта


 

Форум средњих стручних школа
Трг Николе Пашића 7/II, Београд    
Тел/факс (011) 339–82-93
e-mail: Ова адреса ел. поште заштићена је од спам напада, треба омогућити ЈаваСкрипт да бисте је видели
Београд

 

МИНИСТАРСТВУ ПРОСВЕТЕ, НАУКЕ И ТЕХНОЛОШКОГ РАЗВОЈА
Ул. Немањина бр. 22-26
11000 БЕОГРАД

ПРЕДМЕТ -  ОДГОВОР НА ДЕМАНТИ МИНИСТАРСТВА ПРОСВЕТЕ

Сваким ћутањем на лажи и неистине постајете саучесник у истим тим лажима и неистинама. Форум средњих стручних школа се увек борио за истину, правду и човекољубље. То је мотив којим ми почињемо сваки састанак.

Због тога одговарамо на де мантији који сте поводом наше конференције за медије објавили на свом сајту (mpn.gov.rs)

Колега Жељко Марчетић је проглашен технолошким вишком 15. августа 2019. године. Као што сте упознати, покушао је да допуни фонд часова у више школа којима се обратио писменим путем и у електронској форми.

У школама којима се обратио приказано је у „Доситеју“ да има слободно 50 одсто норме за радно место библиотекар.

Одговор је добио у писаној форми само од две школе Техноарта и Трговачке школе. Остали нису нашли за сходно ни да  му одговоре.

Након тога, у септембру, се обратио Министарству просвете, науке и технолошког развоја од кога је 1.10.2019. године добио одговор бр: 112-01-1220/2019-11/123. У одговору је била препорука директору Тринаесте београдске гимназије да преузме запосленог Жељка Марчетића. Међутим, ни пет месеци од ове препоруке директор Тринаесте београдске гимназије није поступио по њој, а ни ви господо из Школске управе града Београда и ако сте више пута били усмено обавештени о не поступању директора по препоруци Министарства, ништа нисте урадили нити сте имали намеру да поступите у складу са овлашћењима која имате и по упутству министра просвете.

Колега Марчетић се због тога 2. децембра 2019. године обратио Просветној инспекцији од које до дана данашњег није добио никакав одговор и ако је рок за овако нешто максимум 60 дана.

Изговор да је колега Марчетић наводно одустао од преузимања у Тринаестој београдској гимназији због недовољног познавања енглеског језика је потпуно небулозан и бесмислен јер нигде за радно место у образовању, а нарочито за рад на месту стручног сарадника, није прописано да је неопходно познавање енглеског језика.

Уважена господо из Министарства, молимо вас да не говорите неистине и смишљате бесмислене изговоре, већ да признате грешку и исправите је тако што ћете радити по закону и применити оне позитивне прописе који вам стоје на располагању.
Колегиница Наталија Ђорђевић, која је такође проглашена технолошким вишком 15. августа, покушала је да допуни фонд часова у више школа које су објавиле да имају потребу за радним местом професор енглеског језика. Пошто и поред ове објаве и поднетих захтева у неколико школа нико није желео да је прими, она се у септембру 2019. године обратила Министарству просвете – Школска управа за град Београд. Од њих је 1.10.2019. године добила препоруку бр: 112-01-1220/2019-11/122 којом се директору ОШ „Коста Абрашевић“ налаже да преузме запослену Наталију Ђорђевић. Међутим, и поред ове препоруке, директор школе одбија да је прими под изговором да нема решење о запослењу на неодређено време иако је то решење укинуто још 2005. године и сад је то уговор о раду.

Директор наводи да је било мувања и разних малверзација са технолошким вишковима и да су се на листи технолошких вишкова налазили и запослени на одређено време, а то није по закону.

Ни у случају колегинице Ђорђевић, Школска управа града Београда, ни прстом није мрднула, како би препорука Министарства била испоштована, а директор ОШ „Коста Абрашевић“ натеран да уради оно што је по Закону дужан.

Због свега наведеног, деманти које сте после конференције за медије Форума средњих стручних школа проследили одређеним медијима и објавили на свом званичном сајту су бесмислени. Дужни сте да се извините професорима средњих стручних школа и да убудуће поступате по Закону и у складу са овлашћењима која имате.

ПРОСЛЕДИТИ: Школској управи за град Београд, господину Драгану Филиповићу


У Београду,
09. 03. 2020. год.

 

 

С Поштовањем,
Милорад Антић-Председник ФССШБ