Forum srednjih strucnih skola Beograd

Forum srednjih strucnih skola Beograd


 

ПОСТАНИ ЧЛАН ФССШБ

Карактеристике Форума :

ФССШБ је најорганизованији и најбројнији еснафски синдикат просветних радника у Београду

ФССШБ
је
независан од власти и политичких партија
 
ФССШБ
има
развијену бесплатну правну заштиту

ФССШБ
има
развијен информациони систем

ФССШБ
на
демократски начин бира и разрешава све органе

Предности чланства у Форуму :

• Солидарност
• Бесплатно заступање
• Едукација
• Рекреативни одмор
• Спортске игре 

ЗАХТЕВ ЗА ПРЕУЗИМАЊЕ

Банер

СТРУЧНО УПУТСТВО

Банер

Конференција 21. мај 2013.

Банер

Протест 17.03.2015

Банер

Министарство

Партнери ФССШБ

Закон о основама

Закон о средњој

Стратегија

ПКУ

КАКО ДО ПЕНЗИЈЕ

Банер
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow

Приступница

Банер

28.02.1997.

Донета је одлука о
оснивању
ФССШБ
Прузмите оригиналну одлуку о оснивању

Јединствена листа технолошких вишкова

Банер

Слободна радна места

Банер

Непуна норма

Банер

15 година ФССШБ

Календар рада 2020/2021

Тренутно онлине

Имамо 8 гостију на мрежи

Стручно усавршавање

Правилник

Стандарди компетенција

Публикација Послови

ФССШ на Facebook-u

ФССШ на Twitter-u

Најновије вести

Директори побеснели јер су ухваћени у муљажи ПДФ Штампа Ел. пошта


МИЛОРАД АНТИЋ ДОБИО ПРЕТЊЕ ЗБОГ ТЕКСТА ОБЈАВЉЕНОГ У АЛО! Раскринкани наставници који "оперишу" по школама! Директорка улетела у зборницу вичући: Запамтиће он мене за сва времена!

* Милорад Антић, председник Форума средњих стручних школа, након што је у разговору за „Ало!“ јавно указао на муљажу у школама у вези са ђачким екскурзијама и уперио прст у директоре школа, ових дана проживљава ноћне море
* Није једини, јер се свакоме ко се у Србији дрзне да помене било какве неправилности и махинације у просвети живот претвара у пакао.
* Антићу није ни први, а неће бити ни последњи пут да указује на разне проблеме у просвети, па тако, између осталог, ни оно са чим се сусрећу како родитељи и ђаци, тако и просветари

И до сада је наилазио на разне препреке и добијао претње управо због тога што није забијао главу у песак, већ је о свему јавно говорио. Међутим, нова тура ноћних мора за Антића почела је недавно због изјава датим нашем листу, који данима пише о јавашлуку у вези с ђачким екскурзијама.

- Због сваког мог указивања на позитивне законске прописе и њихово кршење од стране директора, пролазим кроз агонију. Управо због текста који је објављен у „Ало!“ о томе колико новца наставници и директори добијају по екскурзијама, директорка школе у којој радим улетела је у зборницу претећи и вичући: „Запамтиће он мене за сва времена.“ Ја тада нисам био ту, али ми је немали број колега пренео њене речи. Казали су и да је причала да су је због тог текста звали директори других школа да питају шта ја то причам, као и да од позива не може да живи - каже за „Ало!“ Антић и наводи да, осим претњи, „непослушнима“ обавезно следује контрола коју спроводе помоћници директора по налогу директорке.


- Контрола подразумева да те прате сваког часа, гледају кад долазим, кад одлазим с посла, куда идем, шта радим. Лове ти сваку грешку, измишљају разне приче - објашњава Антић и напомиње да се никога и ничега не плаши.

- Никад нисам ћутао, па нећу ни убудуће. Колеге које имају храбрости да проговоре о аномалијама у просвети прођу и горе. Рецимо, одузме им се разредно старешинство, добију најгори распоред, прати се да ли су закаснили пола минута, ако нешто затраже од директора, а што им по закону следује, то им аутоматски одбију, а хајка је неизоставна. Иначе, свим тим застрашивањем они желе да пошаљу јасну поруку свима који стоје иза истине и желе исто тако јавно да је саопште, да то не раде јер им следује хорор - објашњава председник Форума средњих стручних школа.

Склапају послове са сумњивим агенцијама

„Ало!“ данима пише о разним муљањима у вези с екскурзијама, што се на крају ломи преко кичме родитеља и ђака. Тако школе мимо родитеља одлучују када ће, где и по којој цени деца путовати, а маме и тате служе само да потпишу сагласност. Такође, ни новац који следује директорима и наставницима за вођење ђака на путовање уопште није занемарљив, па онда и не чуди што се јавне набавке спроводе без било какве контроле и реда са често сумњивим агенцијама.


Извор: Ало