Forum srednjih strucnih skola Beograd

Forum srednjih strucnih skola Beograd


 

ПОСТАНИ ЧЛАН ФССШБ

Карактеристике Форума :

ФССШБ је најорганизованији и најбројнији еснафски синдикат просветних радника у Београду

ФССШБ
је
независан од власти и политичких партија
 
ФССШБ
има
развијену бесплатну правну заштиту

ФССШБ
има
развијен информациони систем

ФССШБ
на
демократски начин бира и разрешава све органе

Предности чланства у Форуму :

• Солидарност
• Бесплатно заступање
• Едукација
• Рекреативни одмор
• Спортске игре 

ФОС 2019

Банер

Конференција 21. мај 2013.

Банер
Банер

Протест 17.03.2015

Министарство

Партнери ФССШБ

Закон о основама

Закон о средњој

Стратегија

ПКУ

КАКО ДО ПЕНЗИЈЕ

Банер
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow

Приступница

Банер

28.02.1997.

Донета је одлука о
оснивању
ФССШБ
Прузмите оригиналну одлуку о оснивању

Јединствена листа технолошких вишкова

Банер

Слободна радна места

Банер

Непуна норма

Банер

15 година ФССШБ

Календар рада 2018/2019

Тренутно онлине

Имамо 49 гостију на мрежи

Стручно усавршавање

Правилник

Стандарди компетенција

Публикација Послови

ФССШ на Facebook-u

ФССШ на Twitter-u

Најновије вести

Шарчевић: Конкурси најлошији модел за запошљавање ПДФ Штампа Ел. пошта

 

Синдикати поздрављају иницијативу министра просвете Младена Шарчевића да се коначно реши статус више од 25.000 запослених на одређено време

Више од 25.000 људи у просвети ради на одређено време, а од 1. јануара 2018. године до данас владина Комисија за давање сагласности за нова запошљавања одобрила је свега 158 конкурса за пријем у радни однос на неодређено време у основним и средњим школама.

Синдикати поздрављају иницијативу министра просвете Младена Шарчевића да се укине забрана запошљавања, али указују да расписивање конкурса треба да буде под контролом.

– Мој став је да би било веома паметно и пожељно да се укине закон који забрањује запошљавање, и то почев од просвете. У том статусу је 25.000 људи и запослење за стално би им помогло и да се лакше одлуче за заснивање породице, да лакше реше стамбено питање подизањем кредита. Ми не правимо нове трошкове држави. Реч је о слободним нормама, односно људима који већ раде. Уколико говоримо о наталитету и политици Владе Србије да подижемо наталитет, ово је можда и најјефтнија мера коју држава може да уведе одмах, имајући у виду да од тих око 25.000 запослених, више од 90 одсто чине жене – каже министар Шарчевић за Данас.


Он сматра да је објављивање конкурса најлошији модел за запошљавање.

– Бољи модел је онај који је некада био у Закону о раду, да се можда донесе неки акт, којим ће бити сви људи који раде дуже од годину дана на слободном месту норме аутоматски да буду преведени на запослење на неодређено време. И синдикати знају да сам од првог дана стао на страну тих људи и да уз велику сарадњу, а негде и претњу директорима школа, не дозвољавам да се ти људи изманипулишу и да их после неког времена склоне и доведу друге. Све те случајеве ћемо строго да контролишемо – истиче Шарчевић.

Унија синдиката просветних радника Србије поздравља ову иницијативу и позива министра да у сарадњи са синдикатима започне израду подзаконских аката који ће омогућити да се успоставе јасна правила и критеријуми за пријем у радни однос на неодређено радно време.

– Мислимо на правила која ће дати предност онима који у систему већ годинама раде на одређено. Ако тих правила не буде, опет ћемо доћи у ситуацију да се конкурси расписују тамо где нема потребе, или да радни однос на неодређено радно време не заснују постојећи запослени који су током досадашњег рада на одређено показали високе квалитете – каже за Данас Милан Јевтић из Уније синдиката просветних радника.

Слободан Брајковић, председник Синдиката радника у просвети Србије, сматра да решавање статуса запослених на одређено време неће негативно утицати на судбину технолошких вишкова, јер је претходних година велики број запослених збринут, а они који су и даље на листи могу да буду ангажовани на места радника који ће отићи у пензију. Брајковић истиче да би нова запошљавања требало да буду под контролом радних група и подгрупа за праћење ангажовања запослених у образовним установама, које постоје у свим школским управама.

Дејан Недић, директор Друге економске школе и председник Друштва директора школа Србије, сматра да је иницијатива министра Шарчевића „сјајна ствар“. У последњих осам година у просвети су, како каже, конкурси одобравани „на кашичицу“ док их је у здравству било много више. Он сматра да би, у случају расписивања конкурса за запослење на неодређено време, синдикати требало да дају своје мишљење, али да они не могу да одлучују ко ће добити посао. Подсећа да је по Закону о основама система образовања и васпитања директор школе прва, а конкурсна комисија (коју именује директор) друга инстанца у процедури пријема у радни однос на неодређено време и додаје да ће „свако паметан и нормалан“ изабрати најквалитетније кандидате.

Брнабић без одговора

Јуче смо покушали да сазнамо какав је став премијерке Ане Брнабић о иницијативи министра Шарчевића, али одговор до закључења овог издања Данаса нисмо добили.

Извор: Данас