Forum srednjih strucnih skola Beograd

Forum srednjih strucnih skola Beograd


 

ПОСТАНИ ЧЛАН ФССШБ

Карактеристике Форума :

ФССШБ је најорганизованији и најбројнији еснафски синдикат просветних радника у Београду

ФССШБ
је
независан од власти и политичких партија
 
ФССШБ
има
развијену бесплатну правну заштиту

ФССШБ
има
развијен информациони систем

ФССШБ
на
демократски начин бира и разрешава све органе

Предности чланства у Форуму :

• Солидарност
• Бесплатно заступање
• Едукација
• Рекреативни одмор
• Спортске игре 

ФОС 2019

Банер

Конференција 21. мај 2013.

Банер
Банер

Протест 17.03.2015

Министарство

Партнери ФССШБ

Закон о основама

Закон о средњој

Стратегија

ПКУ

КАКО ДО ПЕНЗИЈЕ

Банер
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow

Приступница

Банер

28.02.1997.

Донета је одлука о
оснивању
ФССШБ
Прузмите оригиналну одлуку о оснивању

Јединствена листа технолошких вишкова

Банер

Слободна радна места

Банер

Непуна норма

Банер

15 година ФССШБ

Календар рада 2019/2020

Тренутно онлине

Имамо 123 гостију на мрежи

Стручно усавршавање

Правилник

Стандарди компетенција

Публикација Послови

ФССШ на Facebook-u

ФССШ на Twitter-u

Најновије вести

Без политичких и навијачких обележја у школама ПДФ Штампа Ел. пошта

 

 

После инцидента због ношења мајица с Принциповим ликом у школи: Има ли правила? У осмолеткама истичу да су због безбедности забрањени сви симболи. На улазу у зграду Електротехничке школе "Земун" окачен је "дрес код"

ИНЦИДЕНТ у ОШ "Никола Тесла" у Раковици, када се у школи неколико осмака сликало у мајицама са ликом Гаврила Принципа и натписима, поново је отворио питање о прикладном облачењу за образовну установу. Како нам је речено у Министарству просвете, не постоји јединствени документ о правилима понашања на нивоу државе, већ је то регулисано општим актом сваке школе.

Осим мини сукњи, деколтеа, голих стомака, бермуда... у једном од правилника који су, углавном, слични за све образовне установе, наводи се "не може се долазити у школу са одећом која има увредљивих натписа или слика, који промовишу нацоналну, верску, политичку или сексуалну опредељеност". Пракса у школама је да се ученици опомену да скину неприкладну гардеробу и да више не долазе тако обучени. Ако то не уроди плодом, следећи пут се враћају кући, а изостанци се евидентирају као неоправдани.
ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Директору спорне Принципове речи?!

- Ништа од гардеробе што има навијачка обележја и политичке конотације, није дозвољено у школи - објашњава Мерица Буј Бјелогрлић, директор ОШ "Олга Петров". - То је забрањено, пре свега, како би се заштитила безбедност деце, нарочито када су у питању мајице, шалови, са облежјима одређеног клуба. Обично деца у ранчевима носе одећу за "пресвлачење", а у школу крену нормално обучени. Кажемо им да се пресвуку или их вратимо кући да то учине, пошто се у школу мора долазити пристојно одевен.

На улазу у зграду Електротехничке школе "Земун", окачен је "дрес код". Према речима Ђурађа Бањца, директора ове образовне установе, дешавало се да ученици буду враћени кући, углавном, због разних навијачких обележја, као и због ношења мајица које имају политичке поруке. Ученици "Политехнике" не могу долазити у школу ни у тренерци, нити одевањем могу показивати своју навијачку опредељеност.


ЖЕЛЕ ДА БУДУ У ЦЕНТРУ ПАЖЊЕ

НЕ треба уносити политику у школе, нити ученици смеју да носе мајице са било каквим политичким порукама - сматра Милорад Антић, председник Форума средњих стручних школа Београда. - Поготову што ђаци, било основци или средњошколци, не знају зашто то раде. Они знају да се нешто дешава, па желе да се експонирају, да буду у центру пажње...

Б. Борисављевић