Forum srednjih strucnih skola Beograd

Forum srednjih strucnih skola Beograd


 

ПОСТАНИ ЧЛАН ФССШБ

Карактеристике Форума :

ФССШБ је најорганизованији и најбројнији еснафски синдикат просветних радника у Београду

ФССШБ
је
независан од власти и политичких партија
 
ФССШБ
има
развијену бесплатну правну заштиту

ФССШБ
има
развијен информациони систем

ФССШБ
на
демократски начин бира и разрешава све органе

Предности чланства у Форуму :

• Солидарност
• Бесплатно заступање
• Едукација
• Рекреативни одмор
• Спортске игре 

ФОС 2019

Банер

Конференција 21. мај 2013.

Банер
Банер

Протест 17.03.2015

Министарство

Партнери ФССШБ

Закон о основама

Закон о средњој

Стратегија

ПКУ

КАКО ДО ПЕНЗИЈЕ

Банер
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow

Приступница

Банер

28.02.1997.

Донета је одлука о
оснивању
ФССШБ
Прузмите оригиналну одлуку о оснивању

Јединствена листа технолошких вишкова

Банер

Слободна радна места

Банер

Непуна норма

Банер

15 година ФССШБ

Календар рада 2018/2019

Тренутно онлине

Имамо 18 гостију на мрежи

Стручно усавршавање

Правилник

Стандарди компетенција

Публикација Послови

ФССШ на Facebook-u

ФССШ на Twitter-u

Најновије вести

СКАНДАЛ У СРЕДЊОЈ ЗАНАТСКОЈ ШКОЛИ! ПДФ Штампа Ел. пошта

 

 

СКАНДАЛ У СРЕДЊОЈ ЗАНАТСКОЈ ШКОЛИ! Наставник тражио од детета са сметњама у развоју да врцка и пева за двојку, ДОБИО ОТКАЗ, а сада је ДИРЕКТОР!


Наставник математике Милован Марковић тражио је од ученика М. И. да пева песме Цеце Ражнатовић и Јелене Карлеуше како би добио двојку. Због овог потеза добио је отказ, да би после две године постао директор те школе

Актуелни директор Средње занатске школе у Београду Милован Марковић у истој установи је 2008. године добио отказ, док је радио као наставник математике, јер је ученика М. И. са сметњама у развоју терао да пева песме Цеце Ражнатовић и Јелене Карлеуше да би добио двојку!

У документу о дисциплинском поступку и решењу о прекиду радног односа до ког је Курир дошао пише да је директор Марковић на тај начин учинио тежу повреду радне дужности, што је у изјашњењу и сам признао.

Потпуни парадокс наступа након две године, када тај исти Марковић постаје директор школе! На руководећој позицији је пуна два мандата, а тренутно је актуелан конкурс за реизбор директора на ком ће, по свој прилици, главни кандидат бити управо он.

- Дисциплински поступак против Марковића покренут је 22. фебруара 2008. на основу пријаве мајке дечака М. И., која је приметила да је због математике њен син узнемирен, а да због понашања наставника трпи душевни бол. Посебно велику непријатност и стрес дете је доживело када га је пред целим разредом наставник извео испред табле и терао да пева и игра - прича наш извор.

У образложењу стоји да је Марковић све признао, тврдећи да је тако желео да "релаксира" ученика и "опусти атмосферу".

- Ученик је имао последице. Знојио се, био је узнемирен, имао је чешћа мокрења, излазили су му црвени печати по лицу, а притисак и пулс су му били повишени. Дисциплински орган је несумњиво утврдио да је наставник тражио од ученика М. И. да пева песму Цеце Ражнатовић и Јелене Карлеуше, а да његова другарица А. Б. игра. Наставник је успут демонстрирао како треба да игра. Када су деца одбила да то раде, он је запретио да ће им дати јединицу из математике - пише у документу.

Дисциплински органи у закључку наводе да је Марковић и дипломирани дефектолог, те да је већа тежина повреде радне дужности јер дечак има дискалкулију (нумеричку оштећеност) и да је требало да му улије самопоуздање, да га подржи и охрабри, а не да руши његов интегритет и достојанство, издвајајући га из групе и извргавајући га руглу и подсмеху.

Директор Милован Марковић

Случај је исфингиран

Питања о овом случају послали смо директору Миловану Марковићу у писаној форми, а он је одговорио да "тренутно није у ситуацији да сагледа све и провери наведену документацију".

- Обавестите ме када и где бих могао доставити свој одговор у току следеће недеље или у крајњем случају да поразговарамо о целокупној ситуацији коју сте навели - написао је Марковић. Сутрадан смо га позвали на мобилни телефон, али је и тада одбио да да званичан коментар.

- Позвали сте се на нека документа, а ја стварно не знам шта у њима пише. Нисте први новинар који ме због тога зове, али будите коректни, ово није моја изјава, замолио сам вас да сачекате до понедељка. Тај дисциплински случај се завршио тако што сам ја враћен на посао, а неко је исфингирао цео случај. Министарство просвете је било упознато с целом ситуацијом, а ја сам после свега три пута биран за руководиоца школе. Нема основа мене развлачити по медијима и правити од овога аферу - рекао је Марковић.

Конкурс за његов реизбор истиче у среду.

ИЗВОР: КУРИР