Forum srednjih strucnih skola Beograd

Forum srednjih strucnih skola Beograd


 

ПОСТАНИ ЧЛАН ФССШБ

Карактеристике Форума :

ФССШБ је најорганизованији и најбројнији еснафски синдикат просветних радника у Београду

ФССШБ
је
независан од власти и политичких партија
 
ФССШБ
има
развијену бесплатну правну заштиту

ФССШБ
има
развијен информациони систем

ФССШБ
на
демократски начин бира и разрешава све органе

Предности чланства у Форуму :

• Солидарност
• Бесплатно заступање
• Едукација
• Рекреативни одмор
• Спортске игре 

ФОС 2018

Банер

Конференција 21. мај 2013.

Банер
Банер

Протест 17.03.2015

Министарство

Партнери ФССШБ

Закон о основама

Закон о средњој

Стратегија

ПКУ

КАКО ДО ПЕНЗИЈЕ

Банер
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow

Приступница

Банер

28.02.1997.

Донета је одлука о
оснивању
ФССШБ
Прузмите оригиналну одлуку о оснивању

Јединствена листа технолошких вишкова

Банер

Слободна радна места

Банер

Непуна норма

Банер

15 година ФССШБ

Календар рада 2018/2019

Тренутно онлине

Имамо 6 гостију на мрежи

Стручно усавршавање

Правилник

Стандарди компетенција

Публикација Послови

ФССШ на Facebook-u

ФССШ на Twitter-u

Најновије вести

Престоници има 289, воде 230 активних судских спорова ПДФ Штампа Ел. пошта

 

Школама због парница блокирани рачуни

ОСНОВНЕ и средње школе, којих у престоници има 289, воде 230 активних судских спорова, сазнајемо у Секретаријату за образовање и дечју заштиту. Због парница, од којих су неке трајале и годинама, тренутно је блокиран само рачун Техничке школе у Обреновцу, али надлежни обећавају да ће тај проблем ускоро бити решен.Како сазнајемо у секретаријату, најчешћи предмети тих спорова су из области радног права, дисциплински поступци, нерешени имовинско-правни односи, тужбе за мобинг….

- Неки радни спорови трају и по осам година – кажу у Секретаријату за образовање и дечју заштиту. – Најстарији и даље активан судски спор има ОШ „Јован Дучић“, која са наследницима некадашњих власника дела парцеле на којој се школа налази имовинско-правне спорове решава пред судовима још од 1991. године, кроз више судских поступака.

Крајем прошле године, из градске касе је покривен минус Графичкој школи, настао услед изгубљене парнице која је трајала скоро девет година. Ова школа у Новом Београду била је у блокади због судске пресуде из 2009. године од 30 милиона динара, а због лошег уговора из 2002. године о складиштењу опреме која је нестала због чега је школа тужена.


САМО ПЛАТЕ Док је рачун у блокади, школа није у могућности да располаже новцем који се налази на рачуну, све док се не измире обавезе према туженој страни. Запослени добијају плате, које исплаћује трезор, а за куповину најосновнијих ствари попут креда, лењира, сунђера сналазе се, најчешће уз помоћ локалне самоуправе.
Осим Графичке школе, за коју је уплаћено шест милиона динара, одблокиран је и рачун Туристичке школе која је била у блокади од 29. септембра због минуса од 5,8 милиона динара.

„Забрана“ коришћења средстава је скинута и ОШ „Олга Петров“, када је туженој страни у потпуности исплаћен износ који је суд наложио. Реч је о парници око стана додељеног учитељици, која га је отплатила по веома повољним условима због превелике инфлације. Затим је тужила школу, уз образложење да није имала законско право да јој стан да на коришћење и касније омогући откуп истог. Суд је у мају 2009. године пресудио у њену корист, а школа је морала да јој исплати невероватних 250.000 евра.

Извор: Новости