Forum srednjih strucnih skola Beograd

Forum srednjih strucnih skola Beograd


 

ПОСТАНИ ЧЛАН ФССШБ

Карактеристике Форума :

ФССШБ је најорганизованији и најбројнији еснафски синдикат просветних радника у Београду

ФССШБ
је
независан од власти и политичких партија
 
ФССШБ
има
развијену бесплатну правну заштиту

ФССШБ
има
развијен информациони систем

ФССШБ
на
демократски начин бира и разрешава све органе

Предности чланства у Форуму :

• Солидарност
• Бесплатно заступање
• Едукација
• Рекреативни одмор
• Спортске игре 

ФОС 2019

Банер

Конференција 21. мај 2013.

Банер
Банер

Протест 17.03.2015

Министарство

Партнери ФССШБ

Закон о основама

Закон о средњој

Стратегија

ПКУ

КАКО ДО ПЕНЗИЈЕ

Банер
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow

Приступница

Банер

28.02.1997.

Донета је одлука о
оснивању
ФССШБ
Прузмите оригиналну одлуку о оснивању

Јединствена листа технолошких вишкова

Банер

Слободна радна места

Банер

Непуна норма

Банер

15 година ФССШБ

Календар рада 2019/2020

Тренутно онлине

Имамо 9 гостију на мрежи

Стручно усавршавање

Правилник

Стандарди компетенција

Публикација Послови

ФССШ на Facebook-u

ФССШ на Twitter-u

Најновије вести

Зашто се буним?! ПДФ Штампа Ел. пошта

 

 

Зашто се буним?!

Сматрам да ми је дужност да јавности објасним своје разлоге зашто сам кренуо путем побуне. Најпре желим да се захвалим свима здраво мислећим, истинољубивим и правдољубивим људима, а посебно колегама просветним радницима, члановима националних српских организација, те својим драгим бившим и садашњим ученицима који ме ових дана подржавају у мојој борби против неправде коју сам доживео.

Њихов број је све већи, што ми улива наду да је отпор против трулог система све већи и да је све више оних који не желе да буду бескичмена и безмозгла маса којом разуларени моћници безочно управљају и манипулишу. Истовремено обавештавам јавност да ћу свакодневно, од 13 до 14 часова, а ако буде потребно и за време великих одмора у обе смене, долазити испред Дванаесте београдске гимназије у улици Војводе Степе 82 и протестовати против решења директорке Светлане Миљеновић, које је донела на основу једне лажне и наручене експертизе Института за медицину рада. У којој мери је она апсурдна, говори чињеница да ја и даље радим у Спортској гимназији са 10% радног времена, где држим нормално наставу са ученицима и где нисам никада имао проблема ни са ђацима, ни са запосленима, ни са управом школе. Протестоваћу свакодневно и упорно све док не будем враћен на посао, у учионицу, да наставим свој рад са ђацима, а то је посао који највише волим. Зато позивам све поштене људе, а посебно колеге, да се придруже мојим протестима.

Такође обавештавам јавност да директорка намерава да забашури своју срамну одлуку покушајем да се некако оправда пред собом и другима, да се прикаже великодушном нудећи ми некакву „отпремнину“ чија висина није позната, али кружи прича да би требало да добијем 200 евра по години стажа, па да ме на тај начин купи и вешто ме се ослободи. На памет ми не пада да прихватим ову милостињу државе, јер је то само лукава замка да изађем из просветног система и никада се више не вратим у школу. Тај новац ми се гади и чак га доживљавам као дубоку увреду, јер бих његовим прихватањем у суштини признао да су она и цео тај покварени просветни систем у праву и да прихватам да нисам способан за рад са ученицима. Уколико га буду против моје воље уплатили, објављујем да ћу тај новац вратити Министарству просвете.

Насупрот томе, ја ћу школу, то јест, директорку Миљеновић тужити суду због противзаконитог отказа уговора о раду, као и због злоупотребе положаја, а такође ћу тужити Институт за медицину рада због злоупотребе психијатрије. Овим истовремено почињем и са кампањом која треба да доведе до смене директорке Миљеновић, јер својом погрешном политиком и бројним промашајима није спречила стварање лоших међуљудских односа и избијање сукоба, већ се, руковођена искључиво својом болесном похлепом за влашћу, ставила само на једну страну у сукобу – на страну најгорег људског отпада, завидљивих простака и простакуша, оговарача и сплеткара, моралних наказа и лажљивица, нерадника, непедагога и незналица којима уопште није место у школи и који су одавно срозали углед Дванаесте гимназије.

У мојој природи није да узмичем и правим труле компромисе. Потпуно сам убеђен у своју победу и у победу правде, па макар је извојевао у Стразбуру.

Зоран Буљугић