Forum srednjih strucnih skola Beograd

Forum srednjih strucnih skola Beograd


 

ПОСТАНИ ЧЛАН ФССШБ

Карактеристике Форума :

ФССШБ је најорганизованији и најбројнији еснафски синдикат просветних радника у Београду

ФССШБ
је
независан од власти и политичких партија
 
ФССШБ
има
развијену бесплатну правну заштиту

ФССШБ
има
развијен информациони систем

ФССШБ
на
демократски начин бира и разрешава све органе

Предности чланства у Форуму :

• Солидарност
• Бесплатно заступање
• Едукација
• Рекреативни одмор
• Спортске игре 

ФОС 2019

Банер

Конференција 21. мај 2013.

Банер
Банер

Протест 17.03.2015

Министарство

Партнери ФССШБ

Закон о основама

Закон о средњој

Стратегија

ПКУ

КАКО ДО ПЕНЗИЈЕ

Банер
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow

Приступница

Банер

28.02.1997.

Донета је одлука о
оснивању
ФССШБ
Прузмите оригиналну одлуку о оснивању

Јединствена листа технолошких вишкова

Банер

Слободна радна места

Банер

Непуна норма

Банер

15 година ФССШБ

Календар рада 2018/2019

Тренутно онлине

Имамо 35 гостију на мрежи

Стручно усавршавање

Правилник

Стандарди компетенција

Публикација Послови

ФССШ на Facebook-u

ФССШ на Twitter-u

Најновије вести

"Шарчевићу мамац, окачи о прамац!" Бистро министре! ПДФ Штампа Ел. пошта

 

 

 


ИНФО ФССШБ
 
Школски библиотекари средњих стручних школа ПДФ Штампа Ел. пошта


 

Форум средњих стручних школа
Трг Николе Пашића 7/II, Београд    
Тел/факс (011) 339–82-93
e-mail: Ова адреса ел. поште заштићена је од спам напада, треба омогућити ЈаваСкрипт да бисте је видели
Београд

 

МИНИСТРУ ПРОСВЕТЕ, НАУКЕ И ТЕХНОЛОШКОГ РАЗВОЈА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ – Г-ДИНУ МЛАДЕНУ ШАРЧЕВИЋУ

Немањина бр. 22-26, 11000 Београд

 

Поштовани господине Министре,
Пишемо у нади да ћете имати слуха за наше речи и увидети колика је важност образовања и културе и колика је битна улога библиотекара у томе.
Поред редовног посла који обављају библиотекари су и школама "мултипрактици", "девојке за све" који врше бројне наметнуте секретарске и административне послове, услуге копирања и одржавања веб-страница. И то је у свакој школи тако, само мање или више изражено. Нико од нас никада није рекао да нешто неће и не може да уради, већ смо свесрдно помагали и залагали се за школу као заједницу, целину свих нас којој сви морамо дати потпору да би расла и напредовала.
У редовну наставу увели смо многе новине: освежили часове додатним градивом и занимљивостима, организовали бројне радионице, књижевне сусрете, представе, стручне посете... Ми смо ученицима саветници који књигом, а и разговором лече када имају неки проблем емоционалне природе или у савладавању градива. Немали број пута ученици су сведочили да да није библиотеке, с муком би устали ујутру да иду у школу. Они нама преко распуста пишу како једва чекају наше заједничке активности и траже препоруке за читање да премосте док закорачи опет у свој омиљени простор. Ми смо ти који излазе у сусрет њиховим интересовањима, ми за њих бирамо улоге у представама које су у складу са њиховим личностима, улоге које настављају да живе и кад се представа заврши. Њих у библиотеку доводи љубав, а не потреба и интерес. Овде расту, овде стичу самопоуздање. "Хвала! Због Вас смо овде где јесмо. Због Вас смо самопоузданији и стичемо боље оцене", толико пута су нам рекли.
Опширније...
 
Извештавање медија са перформанса "Шарчевићу мамац, окачи о прамац!" ПДФ Штампа Ел. пошта

 

 

Овако извештава телевизија N1

Овако извештава телевизија N1 (ведео)

Овако извештава Политика

Овако извештава B92net

Овако извештавају Vesti.rs

Овако извештава glasbalkana.com

Овако извештава Бета

 

ИНФО ФССШБ

 
Шарчевићу мамац, окачи о прамац! ПДФ Штампа Ел. пошта

 

ИНФО ФССШБ

 
ИНФОРМАЦИОНИ СИСТЕМ "ДОСИТЕЈ" - ЛИСТЕ РАДНИХ МЕСТА ПДФ Штампа Ел. пошта

 

ИНФО ФССШБ

 
НЕМЦИ ВРБУЈУ СРПСКУ ДЕЦУ ВЕЋ У КЛУПАМА: Ово занимање им је МЕТА, недостаје им 28.000 радника! ПДФ Штампа Ел. пошта

 Немачке агенције за запошљавање врбују српску децу која похађају средње медицинске школе за одлазак у иностранство!

Како Курир сазнаје, радници ових агенција посећују како државне, тако и приватне медицинске школе, где ученицима представљају програме за рад и одлазак у Немачку, нудећи им посао већ након завршетка средње школе, а уз то је заинтересованим ђацима обезбеђен и бесплатан курс немачког језика.

Наша сазнања потврдио је и председник Форума средњих стручних школа Милорад Антић, који каже да је то нешто масовније у приватним школама, али да је присутно и у државним.

- Те агенције углавном траже неговатељице, ђаке са општег смера и медицинске сестре. Дају им флајере на којима све пише, којој агенцији могу да се јави, који су услови, колика је плата, где би могли да раде и остало, а обезбеђују им и бесплатно учење немачког језика. То је све на добровољној бази - објашњава Антић.

Према његовим речима, људи из тих агенција се најаве директору школу с питањем да ли имају право да ученицима представе програме, директор то пренесе школском одбору, који у већини случајева одобри.

- Родитељима се то свиди, одговара им што се обезбеђују бесплатни курсеви језика, не морају да плаћају. Заиста велики број деце одмах након завршетка средње школе одлази. Тамо потпишу уговор на три године, а почетна плата им је око 1.300 евра - закључује Антић.

Опширније...
 
Притиском до поправљених јединица! ПДФ Штампа Ел. пошта

 У основним и средњим школама почиње полагање поправних испита. Форум средњих стручних школа: Све чешће полагање пред комисијом. Око 1.000 ученика понавља због три и више недовољних оцена

ИАКО распуст траје још две недеље, основци и средњошколци који нису баш марили за књигу током школске године, мораће наредних дана да загреју столицу, како би уписали наредни разред. Према незваничним проценама, у престоници сваке године око 4.000 ученика изађе на поправни, а њих око 1.000 понавља због три и више јединица, или зато што нису успели да поправе слабе оцене. Највише недовољних оцена је из математике, физике и хемије.

Ипак, из Форума средњих стручних школа упозоравају да се број ученика који не заврше разред у року због слабих оцена, из године у године смањује. Ђаци се жале да нису били у могућности да поправе оцену, затим одговарају пред комисијом и на одмор одлазе без кечева.

- Мањи је број ђака на поправном у односу на прошлу годину - каже Милорад Антић, председник Форума средњих стручних школа Београда. - После упућених жалби, многи од њих су одговарали пред комисијом и поправили оцене. Разлози које најчешће наводе за лош успех су - да наставници нису држали допунску наставу, да им није уписана оцена када су одговарали, да није евидентирана њихова активност током часа... Затим одговарају пред комисијом, која им поправи јединицу.

Антић истиче да никога не интересује то што ученици не долазе на часове допунске настава, па после "прозивају" наставнике да нису држали часове. Он наглашава да су рад и дисциплина у школи катастрофални, као и да сви иду линијом мањег отпора, пошто су наставницима "везане" руке. Како би избегли расправе са ученицима и њиховим родитељима, лакше је омогућити деци да одговарају пред комисијом.

Опширније...
 
<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа > Крај >>

Страна 10 од 190