Forum srednjih strucnih skola Beograd

Forum srednjih strucnih skola Beograd


 

ПОСТАНИ ЧЛАН ФССШБ

Карактеристике Форума :

ФССШБ је најорганизованији и најбројнији еснафски синдикат просветних радника у Београду

ФССШБ
је
независан од власти и политичких партија
 
ФССШБ
има
развијену бесплатну правну заштиту

ФССШБ
има
развијен информациони систем

ФССШБ
на
демократски начин бира и разрешава све органе

Предности чланства у Форуму :

• Солидарност
• Бесплатно заступање
• Едукација
• Рекреативни одмор
• Спортске игре 

ФОС 2017

Банер

Протест 17.03.2015

Конференција 21. мај 2013.

Банер
Банер

Министарство

Партнери ФССШБ

Закон о основама

Закон о средњој

Стратегија

ПКУ

  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow

Приступница

Банер

28.02.1997.

Донета је одлука о
оснивању
ФССШБ
Прузмите оригиналну одлуку о оснивању

Јединствена листа технолошких вишкова

Банер

Непуна норма

Банер

Слободна радна места

Банер

15 година ФССШБ

Календар рада 2017/2018

Тренутно онлине

Имамо 7 гостију на мрежи

Стручно усавршавање

Правилник

Стандарди компетенција

Публикација Послови

ФССШ на Facebook-u

ФССШ на Twitter-u

Најновије вести

Подршка колегама који штрајкују! ПДФ Штампа Ел. пошта

 

Колеге Смиља Јанковић, Живадин Дисић и Петар Благојевић од 07.02.2017. године штрајкују глађу. Штрајкачи глађу траже да им се одмах изда решење о поништавању узимања лиценце, јер је исто против законито спроведено, где им је чак одузето и Уставно право на рад.

Сви чланови ФССШ подржавају оправдану борбу, драгих нам колега и саосећају са њима неправду која им је нанета. Спремни смо да им у сваком моменту и на било који начин помогнемо у остваривању њихових оправданих захтева.

ИНФО ФССШБ

 
ЗАХТЕВАМО СТРУЧНЕ ГИМНАЗИЈЕ ПДФ Штампа Ел. пошта

 

 

Форум средњих стручних школа
Трг Николе Пашића 7/II, Београд    
Тел/факс (011) 339–82-93
e-mail: Ова адреса ел. поште заштићена је од спам напада, треба омогућити ЈаваСкрипт да бисте је видели
Београд


РЕАГОВАЊЕ ФОРУМА СРЕДЊИХ СТРУЧНИХ ШКОЛА

ПОВОДОМ РАЦИОНАЛИЗАЦИЈЕ СРЕДЊИХ СТРУЧНИХ ШКОЛА У БЕОГРАДУ

ЗАХТЕВАМО СТРУЧНЕ ГИМНАЗИЈЕ

 

Просветни радници у Републици Србији су затечен и просто не могу да верују да неко у Републици Србији ради рационализацију средњег стручног образовања, без знања и учешћа у јавној расправи, која је неопходна, репрезентативних синдиката и стручне јавности.
Сваки наставник зна и свестан је чињенице да је рационализација потребна, али је потребно и да исти, као активни субјект, мора бити укључен у расправу, и одлучивати о својој судбини као и судбини целокупног школства у Србији, као и Привредна комора Србији и остали субјекти у друштву.
Свако треба да зна да ли је технолошки вишак, да ли може да се преквалилфикује или доквалификује и колику ће норму имати у новој школи итд.
Неспорно је да се у држави Србији јављају разни менаџери у области образовања који се често представљају да не припадају ниједној политичкој странци, а истраживања која они спроводе дају основу за реализацију неолибералних захтева да школе постану део тржишне утакмице  са критеријумима који они постављају а то је профит, конкурентност, трошкови пословања.
За њих је образовање трошак за државу, кога се што пре треба ослободити, а не делатност којој је  примарни циљ врхунско образовање наше деце.

Опширније...
 
СТОП ВРШЊАЧКОМ НАСИЉУ ПДФ Штампа Ел. пошта

 

СТОП ВРШЊАЧКОМ НАСИЉУ: Родитељи ће плаћати казну 100.000 динара због деце насилника!Родитељи чија деца буду учествовала у вршњачком насиљу или бежала са часова мораће да плате казне од 5.000 до 100.000 динара, предвиђа Нацрт закона о основама система образовања!
По џепу неће бити "ударане" само маме и тате, већ ће своје пропусте у раду, несавесно обављање послова или кашњење у извршењу морати да плате и директори, секретари, чак и просветни завод, и то износима од 5.000 до чак 500.000 динара.
- Поред казни за вршњачко насиље за које ће родитељи морати да издвоје од 30.000 до 100.000 динара, биће кажњавани и износом од 5.000 до 100.000 динара уколико не упишу своје дете у предшколску или школску установу или рецимо у року од 48 сати не оправдају изостанке своје деце. Измене Нацрта подразумеваће и новчане санкције од 5.000 до 100.000 динара за секретаре школа који свој посао не буду обављали савесно и по правилу, али казнена наплата од чак 500.000 динара неће изостати ни за просветни завод уколико буде кашњења у раду - неке су од мера у Нацрту закона о основама система образовања.
Министарство: Чека се усвајање нацрта
У Министарству просвете кажу за Информер да су ове новине предвиђене новим нацртом свакако у плану, али да још увек нису усвојене!
- Нацрт закона о основама система образовања јуче је тек представљен просветним синдикатима. Уколико све прође по предвиђеној процедури, даљи нацрт се шаље на јавну расправу, затим Влади на разматрање, а онда би требало да се нађе и у скупштинској процедури - објашњавају у ресорном министарству.


Милорад Антић, председник Форума стручних школа

Опширније...
 
НОВИ ЗОСОВ - НАЦРТ ПДФ Штампа Ел. пошта

 

 

ИНФО ФССШБ

 
Извештај о раду ИО ПДФ Штампа Ел. пошта

 

На састанку одржаном 23.01.2017. године за председника ФССШ изабран је Милорад Антић, а за чланове председништва Предраг Стојковић и Бобан Марић.

ИНФО ФССШБ

 
Закључци трибине ПДФ Штампа Ел. пошта

 

ИНФО ФССШБ

 
Позив на трибину! ПДФ Штампа Ел. пошта

 

ИНФО ФССШБ

 
<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа > Крај >>

Страна 10 од 168