Forum srednjih strucnih skola Beograd

Forum srednjih strucnih skola Beograd


 

ПОСТАНИ ЧЛАН ФССШБ

Карактеристике Форума :

ФССШБ је најорганизованији и најбројнији еснафски синдикат просветних радника у Београду

ФССШБ
је
независан од власти и политичких партија
 
ФССШБ
има
развијену бесплатну правну заштиту

ФССШБ
има
развијен информациони систем

ФССШБ
на
демократски начин бира и разрешава све органе

Предности чланства у Форуму :

• Солидарност
• Бесплатно заступање
• Едукација
• Рекреативни одмор
• Спортске игре 

ФОС 2019

Банер

Конференција 21. мај 2013.

Банер
Банер

Протест 17.03.2015

Министарство

Партнери ФССШБ

Закон о основама

Закон о средњој

Стратегија

ПКУ

КАКО ДО ПЕНЗИЈЕ

Банер
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow

Приступница

Банер

28.02.1997.

Донета је одлука о
оснивању
ФССШБ
Прузмите оригиналну одлуку о оснивању

Јединствена листа технолошких вишкова

Банер

Слободна радна места

Банер

Непуна норма

Банер

15 година ФССШБ

Календар рада 2019/2020

Тренутно онлине

Имамо 5 гостију на мрежи

Стручно усавршавање

Правилник

Стандарди компетенција

Публикација Послови

ФССШ на Facebook-u

ФССШ на Twitter-u

Најновије вести

САОПШТЕЊЕ ПДФ Штампа Ел. пошта


 

Форум средњих стручних школа
Трг Николе Пашића 7/II, Београд    
Тел/факс (011) 339–82-93
e-mail: Ова адреса ел. поште заштићена је од спам напада, треба омогућити ЈаваСкрипт да бисте је видели
Београд

 

С А О П Ш Т Е Њ Е

Форум средњих стручних школа сматра да не треба да постоји  никаква лоша комуникација између било ког синдиката, све када је у питању  заштита права радника, када су у питању штрајкови, протести или  штрајк глађу запосленог.

Јединство, солидарност, па и различитост мишљења, треба да постоји у раду синдикалних централа.

Форум средњих стручних школа  је увек  на становишту  помоћи  запосленима, заштити  угрожених права радника и у подржавању свих видова борбе, само да би заштитио чланове синдиката.

Сматрамо да нико не треба да своју личност издиже изнад синдикалних организација, из разлога што борба синдиката за права запослених  није  лична ствар било ког председника синдикалне централе.

Мишљења смо да председник Форума београдских гимназија греши у свом поступању и ограђивању од протеста „Правда спава“ испред Дванаесте београдске гимназије.

Човека који штрајкује грађу, човека који се бори за своје идеале, човека који вапи за правдом, који је на ивици физичке изнемоглости, човека који каже да ће се до краја живота  борити за правду и истину, треба поштовати и у најмању руку му се дивити због онога што ради.

Чланом 55. Устава Републике Србије гарантује се право на слободу политичког, синдикалног и сваког другог удруживања, па сматрамо, да имајући у виду наведени највиши правни акт Републике Србије, требамо сви да учествујемо и помогнемо  у овом тешким тренуцима нашим колегама.

Зато поштоване колегинице и колеге, пустимо свађе, пустимо личне сујете, немојмо се обазирати ко је шта урадио и на који начин и ко ће шта урадити, већ  пружимо  помоћ и подршку свим људина, по нашем мишљењу, у праведној борби за своја права из рада и радног односа.

ВИДИМО СЕ 6.6.2019 У 13 ЧАСОВА ИСПРЕД XII БЕОГРАДСКЕ ГИМНАЗИЈЕ.

У Београду,
04. 06. 2019. год.

 

 

С Поштовањем,
Милорад Антић-Председник ФССШБ

 
ПРОТЕСТ „ПРАВДА СПАВА“ ИСПРЕД ДВАНАЕСТЕ БЕОГРАДСКЕ ГИМНАЗИЈЕ ПДФ Штампа Ел. пошта


 

Форум средњих стручних школа
Трг Николе Пашића 7/II, Београд    
Тел/факс (011) 339–82-93
e-mail: Ова адреса ел. поште заштићена је од спам напада, треба омогућити ЈаваСкрипт да бисте је видели
Београд

 

ПРОТЕСТ „ПРАВДА СПАВА“ ИСПРЕД ДВАНАЕСТЕ БЕОГРАДСКЕ ГИМНАЗИЈЕ
Професор Зоран Буљугић: „И смрт ми је дража од понижавајућег и неправедног отказа“


Правда и поштовање закона и законских регулатива су још у пећини и оданде не мисле да излазе. То Министарству просвете, науке и технолошког развоја и свим његовим органима - од министра, преко секретара до начелника средњих школа очигледно одговара, јер што би они поштовали закон, што би примењивали правду, што би људе враћали на радна места, кад је правда коју спроводе резервисана само за њих, док је обичним смртницима, просветним радницима, она недостижна.

Господин Зоран Буљугић, чији живот је већ угрожен, већ данима штрајкује глађу, на ивици је изнемоглости и једва се креће, али му је мисао и даље бистра:
„Поштовани министре, желим само правду, да се вратим тамо где ми је место - у Дванаесту београдску гимназију“, поручује Буљугић.

Наш уважени колега изгубио је радно место јер је био непристојан према колегиници и зато је кажњен од стране судских органа. Свемоћна директорка Дванаесте београдске гимназије га је послала на психолошки преглед, где је један човек одлучио да је неспособан за рад. Међутим, у другостепеном поступку утврђено је да је Буљугић не само способан са рад са децом, него да би без икаквих проблема могао да ради и у Министарству просвете, па чак и да буде министар.

Поред овог колеге има и других који су изгубили радно место и чији живот је угрожен јер су остали без било каквих извора прихода (случај Дејана Николића). Зоран Буљугић ће своју правду истерати до краја јер, како каже, и смрт му је дража од понижавајућег и неправедног отказа.

Министре, размислите зашто се просветни радници све чешће одлучују на овако радикалне протесте.

Као подршка колеги Буљугићу, али и свим другим просветним радницима који су остали без посла Форум средњих стручних школа и Форум београдских гимназија ће у четвртак 6. јуна у 13 часова одржати протест „Правда спава“ испред Дванаесте београдске гимназије.

У Београду,
02. 06. 2019. год.

 

 

С Поштовањем,
Милорад Антић-Председник ФССШБ

 
ДОПИС МИНИСТРУ ШАРЧЕВИЋУ ПДФ Штампа Ел. пошта


 

Форум средњих стручних школа
Трг Николе Пашића 7/II, Београд    
Тел/факс (011) 339–82-93
e-mail: Ова адреса ел. поште заштићена је од спам напада, треба омогућити ЈаваСкрипт да бисте је видели
Београд

 

Министарство просвете, науке и технолошког развоја
Немањина 22, Београд
Г. Младен Шарчевић, министар

Веза: Случај Зоран Буљугић

Поштовани г. министре,

Молимо Вас за хитан пријем поводом ситуације у којој се налази професор Зоран Буљугић.
Као што смо сви упознати, колега Буљугић штрајкује глађу испред зграде Дванаесте београдске гимназије због немогућности да оствари право на враћање на посао.
У нади да ћете одмах пронаћи време за пријем, а у циљу превазилажења проблема у којем се г. Буљугић налази,

срдачно:

У Београду,
03. 06. 2019. год.

 

 

С Поштовањем,
Милорад Антић-Председник ФССШБ

 
ШОК НА БЕОГРАДСКИМ УЛИЦАМА! Осмаци певају о кокаину и сканку и то док наставници марширају са њима! ПДФ Штампа Ел. пошта

 

 

Ученици осмог разреда основних школа крај школске године прославили су шетњом кроз улице Београда. Међутим, пролазници су остали у шоку! Током марширања престоничким улицама деца су углас певала песме Бубе Корелија и Јала Брата и групе ТХЦФ.

Орила се песма ова два извођача, а готово сви свршени мали матуранти знали су речи песме "Она је", чији стихови гласе:

"Каже ми да ноћас сама излази (о-је, о-је)
И одма' ми низ грло Цхивас силази
Нек је проклето тло којим прилази
Све је океј њој, к'о да немам ништа с њим (рам-пам-пам-пам)
Она је убила моје све
Моје срце, моју душу она убила је (рам-пам-пам-пам)
Она је убила моје све
Моје срце, моју душу, ал' и даље волим је (рам-пам-пам-пам)"

Проблематични стихови младих извођача орило су се тако центром града, док су случајни пролазници немо посматрали у неверици. Оно што их је још више изненадило је то што су деца певала док су наставници били са њима у колони.

Оно што је посебно забринуло јавност је што се на њиховом репертоару нашла још једна непримерена песма "У крају се вари сканк", која промовише конзумирање недозвољених супстанци.

Милорад Антић председник Форума средњих стручних школа каже за Курир да је овај потез основаца заиста непримерен.
- То је скандалозно понашање младог човека, очигледно да ни школа ни родитељи нису урадили ништа на њиховом васпитању. То је скандал и за децу и за родитеље. Промовишу дрогу и алкохол у том узрасту, то је свакако забрињавајуће за друштво - каже Антић.

Курир.рс/ М. Б.
 
„150 минута“ ПДФ Штампа Ел. пошта

 

 


ИНФО ФССШ
 
ПРАВИЛНИК О ЕКСКУРЗИЈАМА ПДФ Штампа Ел. пошта

 

 

ИНФО ФССШ

 
НА пољском кревету!!!!!! ПДФ Штампа Ел. пошта

 

ПРОФЕСОР ШТРАЈКУЈЕ ГЛАЂУ: На тротоару чека повратак у школу

Професор руског језика Зоран Буљагић (62) штрајкује глађу испред Дванаесте београдске гимназије. Министар Шарчевић: Уцењује нас иако је судски спор у току

НА пољском кревету, покривен ћебетом и штитећи се најлоном од кише, професор руског језика Зоран Буљагић (62), од четвртка увече је дан и ноћ испред Дванаесте београдске гимназије. Штрајкује глађу због, како каже, одуговлачења судског спора који води са школом пошто му је, тврди, пре две године незаконито уручен отказ. Министар просвете Младен Шарчевић каже да је упознат са случајем и да су преговори у току.

Буљагић се сместио на тротоару у Улици војводе Степе, поред ограде гимназије. Не једе, већ живи на води и соковима, а каже да неће одустати од штрајка све док се за њега не нађе решење.

Разне ситуације са колегама и жеља, како наводи, бивше директорке те гимназије да га истера из школе, кулминирали су пре две године када је она захтевала од њега да уради ванредну проверу радних способности на Институту за медицину рада.

- Докторка код које ми је бивша директорка заказала преглед, на основу петоминутног разговора, закључила је да нисам способан за рад са децом, иако је у извештају који је дала написала да за 30 година рада нисам имао ниједан инцидет са ученицима - прича Буљагић. - Добио сам отказ и покренуо радни спор са школом. Док сам чекао другостепено решење и другу експертизу процене радних способности уручен ми је отказ. А другостепена комисија је на основу процене коју је дала клинички психолог, марта 2018, дала мишљење да сам способан за рад са ученицима.

Опширније...
 
<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа > Крај >>

Страна 10 од 198