Forum srednjih strucnih skola Beograd

Forum srednjih strucnih skola Beograd


 

ПОСТАНИ ЧЛАН ФССШБ

Карактеристике Форума :

ФССШБ је најорганизованији и најбројнији еснафски синдикат просветних радника у Београду

ФССШБ
је
независан од власти и политичких партија
 
ФССШБ
има
развијену бесплатну правну заштиту

ФССШБ
има
развијен информациони систем

ФССШБ
на
демократски начин бира и разрешава све органе

Предности чланства у Форуму :

• Солидарност
• Бесплатно заступање
• Едукација
• Рекреативни одмор
• Спортске игре 

ЗАХТЕВ ЗА ПРЕУЗИМАЊЕ

Банер

СТРУЧНО УПУТСТВО

Банер

Конференција 21. мај 2013.

Банер

Протест 17.03.2015

Банер

Министарство

Партнери ФССШБ

Закон о основама

Закон о средњој

Стратегија

ПКУ

КАКО ДО ПЕНЗИЈЕ

Банер
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow

Приступница

Банер

28.02.1997.

Донета је одлука о
оснивању
ФССШБ
Прузмите оригиналну одлуку о оснивању

Јединствена листа технолошких вишкова

Банер

Слободна радна места

Банер

Непуна норма

Банер

15 година ФССШБ

Календар рада 2021/2022

Тренутно онлине

Имамо 16 гостију на мрежи

Стручно усавршавање

Правилник

Стандарди компетенција

Публикација Послови

ФССШ на Facebook-u

ФССШ на Twitter-u

Најновије вести

Датум активности ПДФ Штампа Ел. пошта
недеља, 10 мај 2009 10:39

 

   
Календар уписних активности:


23. - 24. мај пријављивање ученика за полагање пријемног 
5. - 8. јун полагање пријемног испита за даровиту децу 
11. јун коначни резултати и упис ученика 
3. - 15. јун пријављивање ученика за полагање квалификационог 
22. јун полагање квалификационог испита из српског језика 
23. јун полагање квалификационог испита из математике 
24. јун прелиминарни резултати квалификационог испита 
29. јун објављивање коначних резултата квалификационог испита 
29. и 30. јун предаја попуњене листе жеља 
8. - 9. јул распоред и упис ученика по школама - први уписни круг 
10. јул предаја попуњене листе жеља 
13. јул распоред и упис ученика по школама - други уписни круг 

Опширније...
 
Не дам паре Београда ПДФ Штампа Ел. пошта
недеља, 10 мај 2009 10:56

Састанак са Тадићем


Бројни пројекти у граду биће доведени у питање уколико се оствари намера Владе Србије да буџет Београда умањи за 7,4 милијарде динара. Градоначелник упутио писмо председника Владе Србије Мирку Цветковићу Градоначелник Београда Драган Ђилас упозорио је да свако смањење буџета града веће од 4,1 милијарде динара може да угрози функционисање престонице и свих 17 општина! Намера Владе Србије да буџет Београда умањи за 7,4 милијарди динара, како је објаснио Ђилас, доводи у питање бројне планиране и започете пројекте.
Иначе, недавно усвојеним ребалансом буџета Републике Србије за 2009. годину, предвиђено је да локалним самоуправама, међу којима је и град Београд буде пренето мање средстава. Тим поводом, представници града састали су се јуче са министарком финансија Дианом Драгутиновић, али нису успели да постигну договор у корист града. Такође, градоначелник Драган Ђилас ће о овом проблему данас расправљати и са председником Србије, Борисом Тадићем. 
Опширније...
 
То је солидарност! ПДФ Штампа Ел. пошта
понедељак, 04 мај 2009 17:56

Тако се брани фотеља! Ето мале лекције за штрајкаче!Прекинут је још један штрајк просветних радника. Још није време за сумирање резултата јер је наставак могућ, али је, можда, време да размислимо о појму солидарности.
Први пут штрајк је био београдског карактера. У истој сали нашле су се колеге из гимназија и средњих стручних школа да размене идеје и донесу заједничке одлуке. Мишљења су, понекад, била различита, циљ – исти.
Лепо је било чути приче из разних школа, дивити се сложнима и солидарнима, пружити подршку онима који су били на удару инспекција и директора. Многи колективи су, у пракси, јасно показали шта је солидарност, па су и чланови синдиката, али и они који то нису, гласно затражили остварење својих законских права, ангажујући чак и своје представнике у Скупштини града да пренесу наше захтеве. Насупрот томе, у другим школама, чак ни јубиларци нису желели да штрајкују у жељи да се што више додворе директорима, заплашени због могућих последица и будуће рационализације или чекајући, једноставно, да се други изборе за њихова права…

И директори неких школа живо су учествовали у штрајку. Они су похитали, и пре доласка инспекције, да се разним својим потезима додворе градским просветним властима.

 

Иако су им, у складу са законом, на време дате одлуке о ступању у штрајк у којима су прецизно били наведени подаци о датуму почетка, захтевима, штрајкачком одбору итд., они су се правили невешти, „забринуто“ тражећи нове одлуке о наставку штрајка после пролећног распуста, збуњивали чланове саветујући их да добро провере да ли могу штрајковати ако нису репрезентативни у школи, давали налоге да штрајкаче, последњих петнаест минута часа, замене колеге, стручни сарадници или руководство школе, тражили појединачно изјашњавање ко је у штрајку…

Опширније...
 
Пат позиција ПДФ Штампа Ел. пошта
четвртак, 30 април 2009 16:20


 

Форум средњих стручних школа
Светогорска 48
Тел/факс (011) 324–66-91
e-mail: Ова адреса ел. поште заштићена је од спам напада, треба омогућити ЈаваСкрипт да бисте је видели
Београд

Председнику синдиката школе

На састанку Извршног одбора Форума средњих стручних школа Београд одржаном у среду 29.04.2009. године у Правно – пословној школи Београд (Светогорска 48), донети су следећи закључци:

1. Обуставља се законски штрајк за који је донета одлука 20.03.2009. године, а почев од 13.04.2009. године закључно са 30.04.2009. године.
ИО ФССШБ је привремено прекинуо штрајк.
Убрзо, ако се услови не буду испунили, да се донесе нова одлука о штрајку уз поштовање рокова и осталих елемената процедуре.
Термин одлуке о штрајку одредиће ИО ФССШБ на једном од наредних састанака.

Опширније...
 
Интервју ПДФ Штампа Ел. пошта
четвртак, 30 април 2009 10:59
Жарко Обрадовић, министар просвете


Србија има око 1.350.000 неписмених и недовољно образованих људи, а међу образованим највише је оних са средњом школом, док је са високим образовањем свега 6,5 одсто грађана. Министар просвете каже Жарко Обрадовић и да се та слика мора променити ако Србија жели успех читавог друштва, али да је то једино могуће уколико се сачини нови систем образовања у којем ће много тога бити измењено.

Србија мора ускоро да има стратегију образовања у којој ће тачно рећи шта жели за наредних 10 година. Та пројекција се мора сагледати кроз демографску слику и економску ситуацију, али и Скупштина мора да се изјасни о томе. Национални савет за високо образовање је утврдио елементе стратегије и почео да ради, то исто треба да почне и допуњени Национални просветни савет. Али стратегију треба да помогну и стручњаци тржишта рада, привреде и других институција. Развој Србије морамо да процењујемо на основу стварности привреде и образовног нивоа.
Опширније...
 
"Јубиларци" наставили штрајк ПДФ Штампа Ел. пошта
уторак, 28 април 2009 18:47

 
Просветари који су због неисплаћених, јубиларних награда за 2008. годину ступили у штрајк и после пролећног распуста у знак протеста предају 30 минута. Председници форума београдских гимназија и средњих стручних школа истичу да се градски челници оглушују о позиве на преговоре те да се бунт просветних радника неће зауставити на скраћеним часовима.
3бог специфичног наставног програма од штрајка је одустала музичка школа "Станковић". Протест је настављен у око 30 средњих школа и трајаће док новац за признања не буде исплаћен. Тражимо и да нам се достави извештај о финансијским средствима која су прошле године намењена и утрошена за образовање у Београду, јер сумњамо да су те паре злоупотребљене прича Милорад Антић, председник Форума средњих стручних школа.
Ако се ускоро ништа не промени, како он најављује, штрајкачи ће почети да се окупљају и протестују испред Секретаријата за образовање.
М. С.
 
Штрајк из школа сели се на улицу ПДФ Штампа Ел. пошта
уторак, 28 април 2009 17:29
  
 ЗВОНО - Са наставком школске године, настављен је и штрајк у око 30 гимназија и средњих стручних школа. Штрајк је почео 13. априла због неисплаћених годишњих јубиларних награда професорима који су у радном односу 10, 20 и 30 година. 

Будући да градске власти не реагују на штрајк, ми ћемо морати да изађемо на улице. Још не знамо датум штрајка јер претходно морамо да га најавимо МУП-у – каже за „24 сата” Милорад Антић, председник Форума средњих стручних школа.
 
<< Почетак < Претходна 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 Следећа > Крај >>

Страна 228 од 233