Forum srednjih strucnih skola Beograd

Forum srednjih strucnih skola Beograd


 

ПОСТАНИ ЧЛАН ФССШБ

Карактеристике Форума :

ФССШБ је најорганизованији и најбројнији еснафски синдикат просветних радника у Београду

ФССШБ
је
независан од власти и политичких партија
 
ФССШБ
има
развијену бесплатну правну заштиту

ФССШБ
има
развијен информациони систем

ФССШБ
на
демократски начин бира и разрешава све органе

Предности чланства у Форуму :

• Солидарност
• Бесплатно заступање
• Едукација
• Рекреативни одмор
• Спортске игре 

ФОС 2019

Банер

Конференција 21. мај 2013.

Банер
Банер

Протест 17.03.2015

Министарство

Партнери ФССШБ

Закон о основама

Закон о средњој

Стратегија

ПКУ

КАКО ДО ПЕНЗИЈЕ

Банер
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow

Приступница

Банер

28.02.1997.

Донета је одлука о
оснивању
ФССШБ
Прузмите оригиналну одлуку о оснивању

Јединствена листа технолошких вишкова

Банер

Слободна радна места

Банер

Непуна норма

Банер

15 година ФССШБ

Календар рада 2019/2020

Тренутно онлине

Имамо 10 гостију на мрежи

Стручно усавршавање

Правилник

Стандарди компетенција

Публикација Послови

ФССШ на Facebook-u

ФССШ на Twitter-u

Најновије вести

Просвета: На листи скоро 4.000 технолошких вишкова ПДФ Штампа Ел. пошта

Са листе технолошких вишкова досад је преузето око 640 запослених у просвети, док је око 150 са листе Б допунило норму. Број запослених без иједног часа или потпуно без радног ангажмана је са 400 пао на 330, показује јучерашњи пресек стања у информационом систему „Доситеј“.

Милош Благојевић, саветник министра просвете, каже за Данас да су резултати преузимања вероватно бољи, али да школе нису стигле да унесу податке у информациони систем. Он додаје да ће овај посао бити настављен у наредном периоду и очекује да ће број технолошких вишкова пасти на цифру од око 2.500, колико их је било у јуну.
Међу 3.844 технолошких вишкова су сви којима фали од 0,01 до 100 одсто норме, а од тога је 1.780 запослених којима недостаје 20 одсто норме и преко тога, док су остали са мањим процентом. Некима фали пет или 10 одсто и не желе да допуне норму јер би морали да раде у две школе, па пристају на нижу зараду, а има и оних са малим процентом који не могу да допуне фонд, објашњава Благојевић.
Изменама Закона о основама система образовања и васпитања у октобру прошле године, потпуни технолошки вишкови више не примају пуну плату већ 65 одсто. Они могу бити на листи најкасније до 15. септембра наредне године, а ако до тада не буду преузети, престаје им радни однос и добијају отпремнину. Међутим, ако неко без оправданих разлога одбије преузимање са листе, престаје му радни однос без права на отпремнину.

Опширније...
 
ЗАХТЕВ НАСТАВНИКА-КОРЕПЕТИТОРА МУЗИЧКИХ И БАЛЕТСКИХ ШКОЛА СРБИЈЕ ПДФ Штампа Ел. пошта


 

Форум средњих стручних школа
Трг Николе Пашића 7/II, Београд    
Тел/факс (011) 339–82-93
e-mail: Ова адреса ел. поште заштићена је од спам напада, треба омогућити ЈаваСкрипт да бисте је видели
Београд

 

ПРЕДСЕДНИКУ ВЛАДЕ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ – Г-ЂИ АНИ БРНАБИЋ

Немањина бр. 11, 11000 Београд

МИНИСТРУ ДРЖАВНЕ УПРАВЕ И ЛОКАЛНЕ САМОУПРАВЕГ-ДИНУ БРАНКУ РУЖИЋУ

Бирчанинова бр. 6, 11000 Београд

МИНИСТРУ ФИНАНСИЈА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ – Г-ДИНУ СИНИШИ МАЛОМ

Кнеза Милоша бр. 20, 11000 Београд

МИНИСТРУ ПРОСВЕТЕ, НАУКЕ И ТЕХНОЛОШКОГ РАЗВОЈА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ – Г-ДИНУ МЛАДЕНУ ШАРЧЕВИЋУ

Немањина бр. 22-26, 11000 Београд

 

Поштовани,

Обраћамо Вам се у име 180 наставника-корепетитора који су запослени у музичким и балетским школама широм Републике Србије са следећим захтевима:
1. - да нам се промени назив радног места из ”корепетитор”  (шифра П 021500 из Шифрарника радних места) у ”наставник - корепетитор” које је при изради каталога радних места изостављено;
2. -  да будемо сврстани у исти платни разред као и наше колеге - остали наставници, пошто смо једини припадници наставног особља са прописаном високом стручном спремом сврстани у нижу платну групу.

Будући да смо малобројни, верујемо да комисија која је састављала предлог није до краја  упозната са приподом нашег посла, па желимо да вам је појаснимо:
По систематизацији радних места, корепетитори, као и остали наставници, морају имати завршен седми степен образовања – мастер. У питању је диплома клавирског одсека музичких академија, која подразумева оспособљавање за самостално извођење наставе – обавезни предмети током студија су  методика наставе клавира, психологија и педагогија. Није мали број оних наставника-корепетитира  који су магистрирали клавир, завршили специјализацију за камерну музику или су тренутно на докторским студијама.
Квалификације омогућавају наставницима-корепетиторима да раде и као наставници клавира и да, према потребама школе, прелазе са једног радног места на друго. Такође, није редак случај да су потребе школе управо такве да један наставник мора да  изводи оба типа наставе.  
Сви кандидати за место наставника - корепетитора у музичим школама, приликом запошљавања, поред осталих провера, у обавези су и да полажу аудицију пред комисијом школе. Стручни испит полажу при катедри за клавир и стичу лиценцу професора клавира јер не постоји издвојен стручни испит за корепетиторе. Као и остали наставници, у обавези су да се стручно усавршавају на стручним семинарима и скуповима одобреним од стране ЗУОВ-а.
Опширније...
 
"Шарчевићу мамац, окачи о прамац!" Бистро министре! ПДФ Штампа Ел. пошта

 

 

 


ИНФО ФССШБ
 
Школски библиотекари средњих стручних школа ПДФ Штампа Ел. пошта


 

Форум средњих стручних школа
Трг Николе Пашића 7/II, Београд    
Тел/факс (011) 339–82-93
e-mail: Ова адреса ел. поште заштићена је од спам напада, треба омогућити ЈаваСкрипт да бисте је видели
Београд

 

МИНИСТРУ ПРОСВЕТЕ, НАУКЕ И ТЕХНОЛОШКОГ РАЗВОЈА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ – Г-ДИНУ МЛАДЕНУ ШАРЧЕВИЋУ

Немањина бр. 22-26, 11000 Београд

 

Поштовани господине Министре,
Пишемо у нади да ћете имати слуха за наше речи и увидети колика је важност образовања и културе и колика је битна улога библиотекара у томе.
Поред редовног посла који обављају библиотекари су и школама "мултипрактици", "девојке за све" који врше бројне наметнуте секретарске и административне послове, услуге копирања и одржавања веб-страница. И то је у свакој школи тако, само мање или више изражено. Нико од нас никада није рекао да нешто неће и не може да уради, већ смо свесрдно помагали и залагали се за школу као заједницу, целину свих нас којој сви морамо дати потпору да би расла и напредовала.
У редовну наставу увели смо многе новине: освежили часове додатним градивом и занимљивостима, организовали бројне радионице, књижевне сусрете, представе, стручне посете... Ми смо ученицима саветници који књигом, а и разговором лече када имају неки проблем емоционалне природе или у савладавању градива. Немали број пута ученици су сведочили да да није библиотеке, с муком би устали ујутру да иду у школу. Они нама преко распуста пишу како једва чекају наше заједничке активности и траже препоруке за читање да премосте док закорачи опет у свој омиљени простор. Ми смо ти који излазе у сусрет њиховим интересовањима, ми за њих бирамо улоге у представама које су у складу са њиховим личностима, улоге које настављају да живе и кад се представа заврши. Њих у библиотеку доводи љубав, а не потреба и интерес. Овде расту, овде стичу самопоуздање. "Хвала! Због Вас смо овде где јесмо. Због Вас смо самопоузданији и стичемо боље оцене", толико пута су нам рекли.
Опширније...
 
Извештавање медија са перформанса "Шарчевићу мамац, окачи о прамац!" ПДФ Штампа Ел. пошта

 

 

Овако извештава телевизија N1

Овако извештава телевизија N1 (ведео)

Овако извештава Политика

Овако извештава B92net

Овако извештавају Vesti.rs

Овако извештава glasbalkana.com

Овако извештава Бета

 

ИНФО ФССШБ

 
Шарчевићу мамац, окачи о прамац! ПДФ Штампа Ел. пошта

 

ИНФО ФССШБ

 
ИНФОРМАЦИОНИ СИСТЕМ "ДОСИТЕЈ" - ЛИСТЕ РАДНИХ МЕСТА ПДФ Штампа Ел. пошта

 

ИНФО ФССШБ

 
<< Почетак < Претходна 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Следећа > Крај >>

Страна 16 од 196